Home » bespaar informatie » Besparen met een creditcard

Besparen met een creditcard

Vaak wordt in TV-programma’s als “Een dubbeltje op z’n kant” als eerste de creditcard door geknipt. Echter wanneer je een creditcard goed gebruikt heb er je meer voordeel aan dan nadeel. Zo is een creditcard niet alleen erg handig, maar je hebt vaak een creditcard nodig als borgstelling in een hotel of als je een auto huurt. Je kunt er verzekerd aankopen mee doen in winkels maar ook online. En dat laatste is weer handig omdat de meeste creditcard organisaties de mogelijkheid bieden om de betaling te annuleren als je bestelling te lang op zich laat wachten.

De meeste creditcards, zoals American Express (AmEx), Visa en  Mastercard worden wereldwijd geaccepteerd en je kunt er ook vaak gespreid mee terug betalen, dit moet je dus niet doen. Je betaald dan vaak een rente van wel 15% over het bedrag dat je “rood” staat!

De nadelen zitten, naast de fraudegevoeligheid, vooral in de kosten (jaarbijdrage, de relatief hoge rentevergoeding en pinkosten).

Hoe maak ik de juiste afweging?

Vergelijk eerst creditcards voordat je er 1 aanschaft.

Vergelijk creditcards voor aanschaft

In de Telegraaf van 28 maart 2014 schrijft financieel verslaggever Thijs Rösken op de pagina ‘Over Geld’ over de afwegingen die je kunt, of eigenlijk: moet, maken om de juiste creditcard te kiezen. afwegingen die je kunt, of eigenlijk: moet, maken om de juiste creditcard te kiezen.

Je kunt door de juiste afwegingen te maken, besparen op de keuze van je creditcard. Kijk daarbij niet alleen naar de jaarlijkse bijdrage, maar ook het rentepercentage in het geval je gespreid wilt terug betalen. Sommige creditcards hebben een hoge kaartbijdrage. Vaak staan daar echter aantrekkelijke voordelen tegenover, zoals een bonussysteem of aantrekkelijke kortingen. Vergelijkingssites helpen je bij het maken van de beste keuze. De beste onafhankelijke creditcard vergelijkingswebsite is creditcard-vergelijk.nl. Op deze creditcard website vind je een overzicht van alle gangbare creditcards en kun je ze op bijna 30 punten vergelijken.

Een relatief nieuw fenomeen op het gebied van betaalkaarten is de prepaid creditcard, ook wel de debitcard genoemd. Met deze kaart betaal je maximaal het bedrag wat je hebt gestort op de aan de kaart gekoppelde rekening. Ook deze prepaid creditcard kan worden vergeleken op creditcard-vergelijk.nl.

Kortom, een creditcard is een handig betaalmiddel, mits je er op een verantwoorde manier gebruik van maakt. Je kunt besparen op creditcards door die kaart te kiezen die bij je (online) uitgave patroon past.

Wat vond je van deze info?
  • Fascinated
  • Happy
  • Sad
  • Angry
  • Bored
  • Afraid
Deel dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.