Home » bespaar informatie » Besparen op je vakantieverblijf

Besparen op je vakantieverblijf

Als je dat nog niet gedaan hebt, is het nu echt tijd om je vakantieverblijf te boeken. Ook als je moet rondkomen met minder geld dan voorheen, kun je een leuke vakantie hebben. Een paar tips:

1. Overweeg een werkvakantie.

Kijk eens op www.vobulakamperen.nl. ’s Morgens werken en daarna recreëren naar eigen inzicht. Alleen, samen of met het hele gezin. Goedkoop en vooral leuk omdat je vaak kampeert op plaatsen waar anderen niet mogen kamperen.

2. Boek een trekkershut.

Trekkershutten van basic tot luxe, maar altijd op een mooie plek

Trekkershutten van basic tot luxe, maar altijd op een mooie plek

Het is geen kampeervakantie en geen luxe bungalow. Een trekkershut is een budgentvriendelijke manier van recreëren, dat er tussenin zit. Al voor minder dan €40,00 boek je op www.trekkershutten.nl een hut in Nederland, Duitsland, Luxemburg of België.

3. Ahoy!

Geen last van zeeziekte? Kies dan voor een slaapschip. Origineel en niet duur. Op www.slaapschepen.nl boek je al een slaapplaats voor minder dan €30,00 per nacht.

4. Meuhhhh!

Landelijk ingesteld? Dan is overnachten op een boerderij misschien iets voor jou. De sites www.boerzoektgast.nl, www.boerderijkamers.nl of  www.vekabo.nl helpen je verder.

5. De oude en vertrouwde jeugdherberg

Unieke locatie: jeugdherberg Westturm op Wangeroog

Unieke locatie: jeugdherberg Westturm op Wangeroog

Nog steeds erg in trek. En niet alleen bij jongeren. Vaak op aparte locaties, zoals midden in het Vondelpark of in historische gebouwen (Heemskerk, Domburg). Voor Nederland kijk je op www.stayokay.nl en voor Duitsland op www.jugendherberge.de.

6. Fietsvakantie

Ben je fietsliefhebber, word dan voor €8,00 per jaar lid van Vrienden op de Fiets. Dan kun je voor een paar tientjes per overnachting terecht op meer dan 5000 adressen van particulieren. Zij bieden fietsers een warm onthaal, een heerlijk bed en een goed ontbijt. Voor meer info: www.vriendenopdefiets.nl

7. Huizenruil

Al eerder getipt: www.homelink.org (13000 adressen in meer dan 60 landen), www.intervac.nl en www.huizenruil.com om uw huis tijdelijk te ruilen met een ander. Of www.iwbepe.nl als je op een huis wilt passen, zonder je eigen huis beschikbaar te stellen.

Met bovenstaande tips hoeft vakantie niet duur te zijn.

Prettige vakantie!

Wat vond je van deze info?
 • Fascinated
 • Happy
 • Sad
 • Angry
 • Bored
 • Afraid
Deel dit:

commentscomments

 1. G de Bruyn schreef:

  Als eigenaar van een vakantiehuis kunt u deze te ruil aanbieden op de website van http://www.tweedewoningruil.nl
  Zo kunt u ook eens ergens anders heen zonder accomodatiekosten te betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.