Home » bespaar informatie » Besparen op radio, televisie, (mobiele) telefoon en internet

Besparen op radio, televisie, (mobiele) telefoon en internet

Radio, Televisie, Telefoon en Internet

Nog niet eens zo heel lang geleden werd geluid en beeld verspreid via de ether. Het kwam de huiskamer binnen via een antenne. Telefoonverbindingen kwamen tot stand via telefoonlijnen. Nog voor de komst van internet werd het mogelijk om radio en TV te ontvangen via een Centrale Antenne Installatie (CAI). Particuliere antennes werden hierdoor overbodig. Vrij snel daarna kwam ‘de kabel’, wat een flinke kwaliteitsverbetering met zich meebracht.

Met de komst van glasvezel zal de kwaliteit van het telefoonverkeer nog verder verbeteren.

Het koppelen van computers leidde tot een World Wide Web ofwel Internet. Internet bleek een ware revolutie. We ontvangen radio en TV via internet, we bellen via internet en we sturen tekstberichten via internet. Hoewel de kwaliteit nog lang niet optimaal is wordt de kwaliteit van RTV en telefonie via internet steeds beter.

Met de mogelijkheid om radio en televisie via internet te ontvangen, om via internet de bellen en om te surfen op het World Wide Web, kwamen de aanbieders van combipakketten. Waar we voorheen radio en TV betaalden via het Kijk- en Luistergeld, een telefoonabonnement afsloten bij de PTT en ons voor internet wenden tot een internet provider, kunnen we nu een kompleet pakket afnemen bij één provider.

 

Deze full service providers strijden allemaal om de gunst van de consument. Het is daarom raadzaam om deze aanbieders met elkaar te vergelijken, voordat je een abonnement afsluit.

Internet vergelijken

Een maand gratis, extra zenders, de eerste drie maanden een gereduceerd tarief, gratis voetbal kijken, gratis bellen, meer MB’s en ga zo maar even door. De internet providers (of beter: aanbieders van telecommunicatiediensten) beconcurreren elkaar waar mogelijk.

Maak daar gebruik van!

Internet vergelijken kan op verschillende manieren.

Kijk op de websites van de verschillende aanbieders welke actiepakketten ze hebben. Doe dat voor  het moment dat het contract met je huidige aanbieder afloopt. Zeg het contract met je huidige leverancier schriftelijk op. Doe dat ook als je niet wilt overstappen. Geheid dat ze je telefonisch zullen benaderen met een mooi aanbod om je te behouden als klant.

Internet vergelijken kun je via diverse vergelijkingssites. Enkele voorbeelden zijn: www.prijsvergelijken.nl, www.providercheck.nl of www.internetten.nl.

Verder kun je ook besparen door je eigen TV, bel- en internetgedrag kritisch te bekijken. Hoeveel zenders van het Extra pakket bekijk je en hoe vaak? Is het het extra abonnementsgeld waard? Een film huren is vrij prijzig, zeker bij nieuwe films. Uitzending gemist is bij de commerciële zenders niet gratis. Veel programma’s worden herhaald. Gebruik de vaste telefoonlijn liever in de gratis uren (na achten en in het weekend). Bel internationaal via internet telefoonaanbieders als www.belbazaar.com

Wanneer je je kijk- en belgedrag kritisch bekijkt kun je enkele honderden euro’s per jaar besparen.

 

Sim Only

Wat voor aanbieders van RTV, Internet en bellen geldt, geldt net zo voor aanbieders van mobiele telefonie. Vergelijk de aanbieders op, bijvoorbeeld, www.bellen.com, www.kieskeurig.nl of www.gsminfo.nl. Daar vind je het abonnement dat bij jou en jouw budget past.

Maar kijk ook hier eens kritisch naar je belgedrag. Wil je echt het laatste nieuwe model smartphone of volstaat het voorlaatste model? Heb je echt zoveel MB’s nodig of kan je uit de voeten met de helft?

Hou je aan je bundel of pas deze, bij regelmatige overschrijding, aan als dat mogelijk is.

Een goedkoop abonnement biedt vaak al redelijk veel mogelijkheden met een prima smartphone.

Let ook op de speciale aanbiedingen en hou je contract in de gaten.

Misschien is je oude model nog goed en is Sim Only een optie. Sim Only kent zeer lage tarieven, maar je moet dan wel een bruikbaar mobieltje hebben. Wellicht is het zelfs goedkoper om een Sim Only kaart aan te schaffen en separaat een eenvoudige smartphone te kopen. Sim Only kun je aanschaffen bij de reguliere aanbieders van mobiele telefonie en de bekende verkooppunten. Je kunt Sim Only ook vergelijken op, bijvoorbeeld, www.goedkoopste-simonly.comwww.prijscheck.nl, www.prijsvergelijk.nl of www.simonly.nl.

Wat vond je van deze info?
  • Fascinated
  • Happy
  • Sad
  • Angry
  • Bored
  • Afraid
Deel dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.