Home » bespaar informatie » Een goedkope uitvaarverzekering vinden?

Een goedkope uitvaarverzekering vinden?

Een uitvaartverzekering verzekert u tegen de kosten van een begrafenis of crematie. In de regel krijgen de nabestaanden een bedrag om de uitvaart te betalen. Het is ook mogelijk om, naast de daadwerkelijke uitvaartverzekering, een vrij besteedbaar bedrag mee te verzekeren. De meeste uitvaartverzekeringen bieden deze mogelijkheid.

De premie wordt bepaald aan de hand van uw leeftijd, het verzekerde bedrag en uw wensen. Ook verschilt de premie voor een begrafenis of een crematie. U moet minimaal 10 jaar premie betalen en maximaal totdat de verzekerde 85 jaar wordt. Het verzekerde bedrag moet tussen €3.000,00 en €20.000,00 liggen.

De wensen lopen de laatste jaren steeds meer uiteen. Waar voorheen werd volstaan met een sobere uitvaart, wordt vandaag de dag steeds meer aandacht besteed aan de ceremonie. Tot zelfs een gezellig feestje toe.

Minderjarige kinderen zijn in de regel meeverzekerd met de ouder(s). De uitvaartverzekering is gelijk aan die van de ouders, met dien verstande dat voor minderjarigen maximaal €7.500,00 wordt uitgekeerd.

Niettemin kan het verstandig zijn om voor minderjarige kinderen een eigen uitvaartverzekering af te sluiten. Omdat een minderjarige een hogere levensverwachting heeft (dus langer premie kan betalen) is de premie aanmerkelijk lager.

Meestal wordt de premie voor een uitvaartverzekering per maand betaald. Betaling per kwartaal, per halfjaar of per jaar is ook mogelijk. U kunt zelfs in één keer een groot bedrag betalen (koopsom).

Besparen op uw uitvaartverzekering

Het is niet gebruikelijk om over te stappen van uitvaartverzekering. Besparen op de premie is daarom lastig. Wel kunt u, voordat u er een afsluit, uitvaartverzekeringen vergelijken op, bijvoorbeeld, www.independer.nl, www.uitvaartverzekering-vergelijk.nl en www.goedkoopuwuitvaartverzekeren.nl.

Wat vond je van deze info?
  • Fascinated
  • Happy
  • Sad
  • Angry
  • Bored
  • Afraid
Deel dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.