Home » bespaar informatie » Geld besparen op het werk

Geld besparen op het werk

Geld besparen op je werk is eenvoudiger dan veel mensen denken. Je kunt namelijk op heel veel manieren geld besparen op je werk. Naast dat je kosten kunt besparen kun je namelijk ook efficiënter gaan werken zodat je tijd bespaart. En je weet tijd = geld.

Tijd besparen op je werk

Veel managers focussen zich op kosten besparen en laten hierdoor een grote besparing links liggen; tijd. Want efficiëntie is waar het bij een bedrijf vooral om gaat.

Wanneer je de omzet van een bedrijf ziet als een taart en deze taart te klein is voor alle kosten en benodigde winst van de onderneming kun je 2 kanten op. Je kan de kosten verminderen of de taart groter maken. Wanneer je de focus legt op de kosten te verminderen ga je meestal knagen aan de resources waaruit de onderneming bestaat, wat in het algemeen een

negatieve invloed heeft op de omzet van een onderneming. Naast dat het een negatieve invloed heeft op de onderneming, werkt het ook demotiverend voor het personeel. Mensen willen namelijk niet inleveren, maar altijd meer en beter. Dat is de natuur van de mensheid. Wanneer de mensheid deze eigenschap niet had ontwikkeld waren we namelijk nog steeds holbewoners.

Grote tijdsbesparingen

Het is dus veel interessanter voor een onderneming om de taart groter te maken, zodat alle kosten er weer in passen. Door veel efficiënter om te gaan met de resources binnen een onderneming houden je medewerkers meer tijd over om geld voor de onderneming om te zetten. In de werkzaamheden waar je personeel het meeste mee bezig op een dag (naast omzet creëren) zitten meteen ook de grootste tijd besparingen. Grote tijdsbesparingen in een bedrijf zitten altijd in de overhead kosten die nodig zijn om je werk te kunnen doen waarmee je geld verdient:

  1. e-mail afhandeling
  2. computer problemen
  3. trage mailserver of traag internet
  4. interne telefoontjes

Spamfilter

Geld besparen op je werk

Geld besparen op je werk

Als je medewerkers hun gang laat gaan en uw bedrijf geen goed spamfilter heeft gaat er heel heel veel tijd zitten in het beheren van e-mail. Zonder een goed spamfilter krijgen al uw medewerkers ook nog eens computer problemen en wordt de mailserver traag en komt er een golf op gang van allerlei interne telefoontjes naar de ICT afdeling. De oplossing voor al deze 4 tijdsbesparingen is dus een goed spamfilter

Spam, virussen en phishing e-mails zijn enorme tijdrovende en kosten monsters. Gemiddeld bestaat al het e-mail verkeer naar uw bedrijf voor 80% tot 90% uit spam, virussen of phishing e-mails. Het beste spamfilter is een extern filter. Deze spamfilters scannen alle e-mail van uw bedrijf al voordat ze uw bedrijf bereikt hebben. Uit onze ervaring is gebleken dat Maq2 het beste spamfilter is. Dit bedrijf filtert alle e-mail extern, zodat er geen enkele belasting is van onze ICT afdeling voor het blokkeren van spam.

Spammail

Spammail wordt elke dag verzonden naar alle medewerkers in uw bedrijf. Sommige medewerkers krijgen er wel 100 op een dag. Het handmatig verwijderen van deze spamberichten kan hierdoor een tijdrovende klus worden. Stel dat u 10 medewerkers heeft en geen goed spamfilter. Dan zijn uw medewerkers elke dag 10 x 100 x 10 seconden = 10.000 seconden (2.78 uur) bezig met het opruimen van spamberichten.

Virusberichten

Virussen worden het meest verspreidt per e-mail. Een goed spamfilter heeft naast een spamfilter ook een virusfilter die alle bijlage die worden meegezonden scant op de laatste virus definities en deze tegenhoud.

Phishing berichten

Een nieuw fenomeen zijn de phishing berichten die de laatste jaren iedereen in zijn mailbox vind. Middels deze berichten proberen criminelen uw inloggegevens te ontfutselen, zodat ze uw bankrekening kunnen leeghalen. Een goed filter kan ook deze berichten tegenhouden.

Wat vond je van deze info?
  • Fascinated
  • Happy
  • Sad
  • Angry
  • Bored
  • Afraid
Deel dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.