Home » bespaar informatie » Geld lenen en toch besparen?

Geld lenen en toch besparen?

Wanneer je in geld nodig hebt voor bijvoorbeeld een mooie duurzame zonnepaneel installatie op je dak van je huis. Dan ga je dit geld meestal niet lenen bij je ouders of bij vrienden.

Geld lenen van vrienden

Geld lenen bij je ouders of vrienden doe je vaak alleen als je in geldnood zit en je geen andere oplossing meer hebt. Vaak is het mogelijk om geld te lenen bij je ouders of bij vrienden, echter rust er nog wel een taboe op het lenen van geld bij vrienden. Er komen vaak problemen van als je geld leent van vrienden en vriendschappen kunnen er zelf op stuk lopen. Als je geld leent bij je ouders kunnen er ook weer scheve gezichten ontstaan bij broers en zussen, dus gaan we vaak opzoek naar alternatieven minder sociale gevolgen.

Lening aanvragen

geld lenen

Geld lenen?

Je kunt uiteraard een lening aanvragen bij een bank of geld verstrekkende instantie als Becam of de ING. Wanneer je geen negatieve BKR registratie hebt, zal dit vrij eenvoudig voor elkaar zijn. Bij veel mensen stopt hier hun onderzoek naar geld lenen en is hun behoefte volbracht. Er zijn echter veel mensen die verder kijken dan de bank waar zij hun salaris op gestort krijgen. De laatste jaren zijn er namelijk tientallen crowdfunding platforms ontstaan in Nederland. De reden hiervoor was de bankencrisis aan het einde van het vorige decennium. Het leuke van het crowdfund principe is dat je geld leent van andere mensen of bedrijven en je meestal zelf kan bepalen hoeveel rente je gaat betalen en hoe snel je het bedrag weer terug betaald.

Het grootste crowdfundingsplatform in Nederland is Geldvoorelkaar dit bedrijf bestaat al sinds 2010 en heeft in 2017 al meer dan 120 miljoen euro voor particulieren en bedrijven bij elkaar gekregen. Iedereen boven de 18 kan hier een lening aanvragen en zo via andere particulieren of bedrijven zijn of haar geldlening organiseren.

Iedereen kan via het crowdfund principe een lening aanvragen. In principe werkt de goedkeuring hetzelfde als bij een bank, echter is een crowdfunding platform zeer transparant over alle kosten en baten, zodat u precies weet wat er van u verwacht wordt.

Besparen op lening

Maar hoe kun je nou besparen op een lening? De besparing in het geld lenen bij een crowdfunding platform zit vooral in het feit dat je duurzaam geld leent. Banken en geldverstrekkers kunnen namelijk renteloos geld krijgen van de ECB (Centrale bank van Europa). Omdat de EU zo probeert om de Europese economie weer op gang te krijgen, kunnen banken in principe gratis geld lenen en dit weer met een hoger rente percentage doorlenen. Geld via de crowdfunding methode komt daadwerkelijk van mensen die jou willen steunen met je project, omdat ze in je geloven. Het geld komt niet van banken die vaak alleen in het belang van aandeelhouders handelen.

Wat vond je van deze info?
  • Fascinated
  • Happy
  • Sad
  • Angry
  • Bored
  • Afraid
Deel dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.