Home » bespaar informatie » Hoe te besparen op een woonverzekering

Hoe te besparen op een woonverzekering

Onder een woonverzekering verstaan de meeste verzekeringsmaatschappijen in ieder geval een opstalverzekering (alleen bij koophuizen), een inboedelverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering (AVP).

Om te besparen op je woonverzekering is het zaak om eens te kijken welke polissen je nu hebt afgesloten. Veel mensen zijn namelijk dubbel verzekerd. Dan moet je je afvragen voor welk bedrag je verzekerd bent. En of dat bedrag dan een juiste afspiegeling is van de waarde. Onder-, maar ook onderverzekering, komt vaker voor dan je denkt.

Veel verzekeringsmaatschappijen kennen standaard maximum verzekerde bedragen. Meestal is dat voor een opstalverzekering €350.000,00 en voor een inboedelverzekering €100.000,00. Wettelijke aansprakelijkheid ligt op €2.500.000,00. De meeste verzekeringsmaatschappijen bieden zogeheten pakketverzekeringen aan. Hierin zitten in ieder geval deze drie verzekeringen.

Glas is meestal niet standaard meeverzekerd. Deze moet je apart afsluiten.

Indien je je woonverzekering als een pakketverzekering afsluit, krijg je vaak een leuke korting. Maar soms is het voordeliger om losse polissen af te sluiten.

Niet alleen de premie, maar ook de voorwaarden, verschillen van maatschappij tot maatschappij. De ene woonverzekering is de andere niet. Het is daarom zaak om de kleine lettertjes in de polis goed te lezen.

Besparen op je woonverzekering is goed mogelijk. Verschillende vergelijkingssites bieden een overzicht van vrijwel alle verzekeringsmaatschappijen. Door het invullen van een paar vragen, wordt je premie berekend en vergeleken met andere aanbieders. Opzeggen kan eenvoudig door je huidige verzekeraar een briefje of een email te sturen. Na het eerste jaar kun je zelfs per maand opzeggen. <link naar voorbeeldbrief>

Besparen op je woonverzekeringen zal je geen honderden euro’s per jaar opleveren, maar waarom zou je teveel betalen?

Wat vond je van deze info?
  • Fascinated
  • Happy
  • Sad
  • Angry
  • Bored
  • Afraid
Deel dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.