Home » bespaar informatie » Kan mijn autoverzekering goedkoper?

Kan mijn autoverzekering goedkoper?

Om antwoord op deze vraag te krijgen is het verstandig om je autoverzekering te vergelijken.  Veel Nederlanders betalen tot wel 50% teveel voor het verzekeren van hun auto. Bij Auto-Verzekeringvergelijk.nl zie je direct de verschillen van je premies en voorwaarden van je autoverzekering. Zo zie je in een oogopslag wat de meest goedkope autoverzekering, maar zeker voor in jou geval, de meest voordeligste autoverzekering is.

Uiteraard zijn er meerdere mogelijkheden om te vergelijken wat het beste bij u past. Zo wordt er automatisch aangegeven welke autoverzekering de laagste prijs heeft. Welke verzekering uiteindelijk het meest gekozen is en de meest complete verzekering wordt getoond. Door het invullen van de volgende gegevens wordt de premie nauwkeurig berekend per auto verzekering:

 • Kenteken auto
 • Je persoonlijke gegevens
 • Eventueel schadevrije jaren
 • Gemiddeld aantal kilometers die je per jaar rijdt

Bij het vergelijken van autoverzekeringen is het belangrijk om op een aantal zaken te letten, zodat je de juiste autoverzekering kiest die bij je past.

Dekking

Hier heb je keuze uit 3 mogelijkheden:

 1. De wettelijke aansprakelijkheid (WA dekking) deze is verplicht voor iedere auto. De WA autoverzekering biedt dekking voor schade gemaakt met je auto aan anderen. Schade aan je eigen auto is niet verzekerd.
 2. kan uw autoverzekering goedkoper?

  Schade is kostbaar…maar kan uw autoverzekering goedkoper?

  Een WA beperkt casco autoverzekering biedt naast de dekking voor schade die je veroorzaakt aan anderen ook dekking voor een aantal schades aan je eigen auto. Tot deze schades horen ruitschade, schade door diefstal en brand, hagel en storm.

 3. De meest uitgebreide dekking is de All risk autoverzekering (volledig casco). Deze biedt dekking voor alle schades, inclusief schade aan je eigen auto die je zelf hebt veroorzaakt.De keuze voor een dekking van je autoverzekering maak je zelf. Het is belangrijk om hierbij te kijken naar de waarde van je auto en of je eventuele schades zelf kunt of wilt betalen. Heb je een goedkope auto en kun je een eventuele schade aan je eigen auto zelf betalen of een nieuwe kopen, dan is de keuze voor een WA autoverzekering toereikend, dit is tevens de goedkoopste autoverzekering. Heb je geen geld om een nieuwe auto te kopen of heb je bijvoorbeeld geld geleend om een auto te kopen, dan is het verstandig om een uitgebreidere dekking te kiezen zoals de WA + beperkt casco of volledig casco.

 

Aanvullende dekkingen
Veel verzekeraars bieden naast de hoofdverzekering ook aanvullende verzekeringen voor je auto aan. Deze zijn niet verplicht, je kunt dus zelf bepalen of je deze wilt afsluiten. Hierbij heb je de volgende keuze mogelijkheden:

 • Rechtsbijstand: deze verzekering biedt juridische bijstand en hulp bij een geschil in het verkeer of bij het verhalen van de schade na een ongeval.
 • Schadeverzekering voor inzittenden: hierbij wordt de schade die jij of jouw passagier(s) hebben geleden door een ongeluk ook vergoed. Dit kan letselschade zijn, maar ook schade aan spullen die je bij je had tijdens het ongeval.
 • Pechhulp: deze verzekering biedt hulp en ondersteuning bij pech onderweg.

Bij https://www.auto-verzekeringvergelijk.nl vindt u gegarandeerd de juiste en voordeligste autoverzekering die bij u past.

Wat vond je van deze info?
 • Fascinated
 • Happy
 • Sad
 • Angry
 • Bored
 • Afraid
Deel dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.