Home » bespaar informatie » Koop geen spullen, leen het!

Koop geen spullen, leen het!

Koop geen spullen, leen het!

Stel, je wilt een schutting in detuin plaatsen. Je maakt een begroting en merkt dat je, naast de schuttingdelen, palen, paalhouders, beton en bevestigingsmateriaal, ook nog flink wat gereedschap moet kopen. Je hebt geen grondboor, geen accuboor, geen boormachine, etc. Maar daar had je geen rekening mee gehouden. Voor veel mensen zou dit een reden zijn om de schutting dan maar volgend jaar te plaatsen.

Of je koopt een leuk schilderij en komt erachter dat de muur waar je dit wilt hangen een draagmuur is. Met jouw huis-tuin-en-keuken boormachine kun je er geen onmogelijk een gaatje in boren. Dan denk je:”Heb ik leuk schilderij gekocht, moet ik er ook nog een boorhamer bij kopen!”.

En in deze periode willen veel mensen hun tegels schoonmaken. Moeten zij allemaal een hoge druk spuit kopen?

Gelukkig zijn er tegenwoordig meerdere initiatieven om dingen van elkaar te lenen. Een aantal websites brengt mensen bij elkaar die, bijvoorbeeld, bovenstaande gereedschappen bezitten, maar niet dagelijks gebruiken. Sterker nog, zij gebruiken die zaken maar een paar keer per jaar en kunnen ze dus best een paar dagen missen.

Kijk eens op www.peerby.com of www.spullendelen.nl. Daar vind je wellicht de gereedschappen die je nodig hebt. De website www.buynothingnew.nl gaat nog een stapje verder. Daar vind je links naar allerlei sites waarmee je kosten kunt besparen door te lenen of te huren. Tot en met couchsurfing en huizenruil toe!

Succes!

 

Wat vond je van deze info?
  • Fascinated
  • Happy
  • Sad
  • Angry
  • Bored
  • Afraid
Deel dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.