Home » bespaar informatie » Beste besteding van vakantiegeld in 2014

Beste besteding van vakantiegeld in 2014

Hebt u de vakantiekriebels al? De temperaturen stijgen, het is langer licht en het vakantiegeld is in aantocht! Dan komt hier een minder leuke tip: Besteed uw vakantiegeld verstandig!

Heeft u een betalingsachterstand of zelfs schulden, gebruik uw vakantiegeld dan om deze weg te werken of (gedeeltelijk) af te lossen. Ook als je binnenkort een grote uitgave verwacht, is het verstandig om je vakantiegeld hiervoor te reserveren. Onderhoud aan de auto, bijvoorbeeld, of de gemeentelijke belastingen, schoolgeld en -boeken.

Ook als je geen schulden hebt of grote uitgaven verwacht, ga dan verstandig om met het vakantiegeld. Ga je niet of pas aan het eind van het jaar met vakantie, zet je vakantiegeld dan op een spaarrekening met een gunstige rente. Nu is de rente die je krijgt niet al te hoog, maar je geeft je geld minder snel uit aan andere zaken als het op een spaarrekening staat.

Vakantie Budget

Heb je het bovenstaande overwogen en ben je in de gelukkige omstandigheid om met vakantie te gaan, gebruik dan je vakantiegeld verstandig.

Vakantiegeld: eerst schulden aflossen, dan vakantie boeken

Vakantiegeld: eerst schulden aflossen, dan vakantie boeken

Boek op tijd! Voor een vliegticket is het vaak gunstig om vroeg te boeken, zeker bij de budget airlines. Voor een vliegvakantie, kan laat boeken juist gunstig zijn, in verband met aantrekkelijke last-minutes. Vergelijk sowieso de prijzen van vakanties op internet. Het kan honderden euro’s schelen.

Maak vooraf een berekening hoeveel je uit denkt te geven. Kijk dan niet alleen naar de prijs van de accommodatie, maar ook van de reis, verzekeringen en eventuele excursies. Je lijstje zou er als volgt uit kunnen zien:

 • Kosten van zaken die je nog moet kopen, bijvoorbeeld kampeerspullen, een vakantiebeurt voor de auto, IRK, autobaanvignet, etc.
 • Reiskosten. Denk hierbij niet alleen aan brandstof, maar ook aan tol, je hapje en drankje en een eventuele overnachting onderweg. Neem ook de terugreis mee in je berekening. Heb je een vliegvakantie geboekt, neem dan ook de eventuele reiskosten naar de luchthaven en parkeergeld mee in je berekening.
 • Verblijfskosten. De kosten van je accommodatie en je eten en drinken voor de vakantieperiode. Denk ook aan eventuele toeristenbelasting.
 • Uitstapjes. Bepaal je budget voor een bezoek aan het waterpretpark, de kabelbaan, een rondvaart, excursies, etc.
 • Souvenirs. Houd hierbij niet alleen rekening met de aanschafprijs, maar check vooraf bij de douane (www.belastingdienst.nl/douane) hoeveel je belastingvrij mag invoeren. Zo kun je voor een mooi handgeknoopt vloerkleed uit Egypte bij aankomst in Nederland geconfronteerd worden met een vrij hoog percentage aan invoerrechten en 21% BTW!) Sommige zaken mogen helemaal niet in Nederland ingevoerd worden.

 

Prettige vakantie!

Wat vond je van deze info?
 • Fascinated
 • Happy
 • Sad
 • Angry
 • Bored
 • Afraid
Deel dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.