Home » bespaar informatie » Waarom overstappen naar een andere autoverzekering

Waarom overstappen naar een andere autoverzekering

Op het eerste gezicht lijkt het weinig uit te maken welke autoverzekering je neemt. Toch kan het aanmerkelijk schelen, wanneer je autoverzekeringen vergelijkt.

De maandpremie van een autoverzekering is afhankelijk van de soort verzekering, het aantal schadevrije jaren en de hoogte van het eigen risico. Kies je voor alleen de wettelijke aansprakelijkheid (WA) of wil je ook een deel van de schade aan je eigen auto gedekt hebben (WA extra) dan betaal een lagere premie dan wanneer je kiest voor een volledige dekking (WA casco of All-risk). De hoogte van het eigen risico heeft ook invloed op de hoogte van de premie van de autoverzekering. Het vergelijken van autoverzekeringen kan dus wel degelijk veel geld besparen.

Maar niet alleen de premie, maar ook de voorwaarden kunnen per autoverzekering verschillen.

Het is niet verstandig om de verzekering te laten afsluiten door een ander persoon dan de bestuurder/eigenaar. In principe moet de polis op naar staan van de eigenaar van de auto.

Besparen op je autoverzekering kan door je verzekering aan het einde van de contractperiode op te zeggen en over te stappen naar een andere maatschappij. Het is overigens zo dat veel autoverzekeringen per direct opzegbaar zijn. Je hoeft dus meestal niet te wachten tot het einde van je contractperiode en kan in principe vandaag nog veel geld besparen. In de polisvoorwaardeĀ jeĀ autoverzekering aanbieder moet je de opzeg voorwaarden kunnen vinden.

Als je overstapt is het slim om gelijk een verklaring op te vragen van het aantal schade vrije jaren dat je hebt. Je moet dit document namelijk overhandigen aan je nieuwe autoverzekeringsinstantie.

Als je over wil stappen is aan te raden om te kiezen voor een betrouwbare maatschappij. Een autoverzekering is niet alleen afhankelijk van de maandpremie, maar ook en vooral van de voorwaarden en snelheid van handelen bij een eventuele calamiteit.

Wat vond je van deze info?
  • Fascinated
  • Happy
  • Sad
  • Angry
  • Bored
  • Afraid
Deel dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.