Home » bespaar informatie » Wat zijn goedkope energieleveranciers?

Wat zijn goedkope energieleveranciers?

Voor de levering van energie (gas en elektriciteit) heb je tegenwoordig keuze uit een wirwar van energieleveranciers. Sommige zijn zelf producent, andere zijn uitsluitend leveranciers en weer andere zijn handelaren in elektriciteit.

De levering van elektriciteit (het transport) wordt niet door de energieleveranciers zelf gedaan, maar door zogeheten netbeheerders. Dit zijn nutsbedrijven die ervoor zorgen dat gas en elektriciteit in uw huis geleverd wordt. In tegenstelling tot de energieleveranciers zijn de netbeheerder in een bepaalde regio als enige bevoegd om energie te leveren. Dit kan dan energie zijn van alle in Nederland opererende energieleveranciers.

Besparen op energie kan op verschillende manieren.

Ten eerste kunt u zelf minder energie gebruiken. Het gebruik van LED-verlichting scheelt al een slok op een borrel. De kachel een graadje lager als u thuis bent en laag als u weg bent. Maar ook de gordijnen sluiten en de deuren dicht. Kamers waar u niet regelmatig bent hoeven ook niet volop verwarmd te worden.

U kunt ook maatregelen nemen die op korte termijn geld kosten, maar op langere termijn geld opleveren. Denk aan isolatie van daken, in spouwmuren en de kruipkelder. Dubbele beglazing kan op jaarbasis ook flink schelen op uw energierekening. Of  stoken op hout. Niet altijd goedkoper maar wel milieuvriendelijker. Al eens gedacht aan zonnepanelen? Of een windmolen in de tuin? Niet mooi en duur? Dat kan wel zo zijn, maar de besparingen op termijn kunnen groot zijn. Sterker nog energie dat u hiermee opwekt en niet zelf gebruikt, kunt u vaak verkopen aan de energieleveranciers. En dat levert u dan weer geld op!!

Als u minder wilt betalen voor gas en elektriciteit, dan kunt u overwegen om over te stappen naar een andere aanbieder. U heeft dan keuze uit een flink aantal energieleveranciers. Allemaal met mooie beloftes van het laagste tarief, cadeautjes en andere leuke lokkertjes. Het staat u vrij om, aan het einde van de contractperiode, over te stappen naar een van de energieleveranciers met een beter aanbod. Kijkt u echter wel goed naar de voorwaarden. U kunt energieleveranciers vergelijken op vergelijkingssite als: www.energieleveranciers.nlwww.prizewize.nlwww.easyswitch.nl of www.independer.nl

Wat vond je van deze info?
  • Fascinated
  • Happy
  • Sad
  • Angry
  • Bored
  • Afraid
Deel dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.